Průmyslové osvětlení - použití a výhody

Světla do průmyslu jsou světla s vysokým výkonem a odpovídající profesionální kvalitou pro zatížení v dvou až třísměnných provozech.
Světla do průmyslu jsou určena pro svícení z větších výšek průmyslových hal a svícení v blízkosti očí pracovníka může být zdravotně rizikové.

Průmyslová světla LED mohou být řízena stmívači a inteligentními jednotkami podle potřeby úspory, v závislosti na denním osvětlení atd.

Svítidla do průmyslu můžeme rozdělit na závěsná svítidla do průmyslu, tzv. High bay, reflektory, LED trubice a lineární svítidla.

Závěsná průmyslová světla, dnes také známá jako průmyslová svítidla UFO, jsou vhodná pro osvětlení skladových hal, výrobních hal, zastřešených nákladových ramp, prodejních prostorů s vyššími stropy. Vstupních hal nákupních center atd.
Tato svítidla se nejčastěji zavěšují na řetízky a lanka, nebo jsou součástí pevné držáky.
Jedná se o velmi efektivní formu svícení.

prumyslove-svetlo-led-ufo-ledlumin-prumyslove-osvetleni (5)

Reflektory jsou vhodné pro nasvícení parkovišť nákladových ramp, průjezdů, odstavných ploch, autobazarů atd.
Součástí LED reflektorů bývá vždy úchyt , který lze přišroubovat na zeď. Velmi často se stává, že je nutné uchytit reflektor na speciální místa a tak je nutné vyrobit specifický protikus, ke kterému je možné držák reflektoru připevnit.

led-reflektor-modena

LED trubice a lineární svítidla jsou hojně využívány jako náhrada klasických zářivek. LED trubice jsou využívány u výrobních a skladových hal zejména v situaci, kdy zákazník nechce měnit celou osvětlovací soustavu. Dojde tedy k výměně "kus za kus."

Prachotesne-svitidlo-2x-120cm-1

Výhody a nevýhody LED průmyslových světel

Výhoda průmyslových svítidel UFO je hlavně ve výkonu a optice, která směřuje světlo do určitého úhlu, tedy směruje světlo tam, kde je potřeba. Dnes je výhodou i pořizovací cena.
Průmyslová svítidla mají možnost regulace jasu. Systémů pro regulaci je více a jsou také zohledněny v ceně. V naší nabídce máme svítidla UFO s regulací 0/1-10V.

Obecně výhoda LED technologie spočívá v nízké spotřebě a poměrně snadném usměrnění světelného toku. U specifických LED reflektorů pro osvětlení historických staveb je to veliká výhoda. Nevýhodou je pořizovací cena některých specifických reflektorů.

LED trubice - mají výhodu v tom, že je možné vyměnit jednu konkrétní trubici a svítidlo zůstává stále stejné. Nevýhodou je ovšem množství svítidel, které je potřeba pořídit, proti průmyslovým svítidlům UFO. LED zářivky nemají usměrněné světlo, jako reflektory a svítidla UFO, a tak je světlo vyzařováno do širokého úhlu.
Uplatnění LED trubic v průmyslu a výrobě je velmi široké. LED zářivky je možné použít, jak ve výrobní či skladové hale, tak v zázemí a kancelářích.

Důležitou součástí návrhu osvětlení je výpočet osvětlenosti, který vychází z evropských norem. Výpočet pro Váš projekt můžeme, za předem domluvených podmínek, vytvořit.